ATT Investments zvítězil ve všech kategoriích ŠKODA CUPu. Dominik Neuman zakončil GP Kranj sedmý

Posledním nedělním závodem v Hrabyni u Ostravy skončil šestidílný ŠKODA CUP Český pohár v silniční cyklistice. Vyhodnocovaly se čtyři kategorie a všechny vyhrály cyklisté ATT Investments. Souběžně startovala druhá sestava ve Slovinsku. Ve velmi dobře obsazeném závodě získal Dominik Neuman sedmé místo.

Foto: ATT Investments, Filip Bezděk

 

ŠKODA CUP měl šest dílů. První čtyři se staly kořistí jezdců ATT Investments. Filip Řeha vyhrál Velkou Bíteš, Jakub Otruba v Krásné Lípě a v Kyjově, Daniel Turek v České Kamenici. Při posledním závodě v Hrabyni se proto vše podřídilo taktice s cílem ovládnout všechny vyhlašované soutěže.

Díky tomu poměrně brzy odjela pětice závodníků, ve které měl ATT Investments dvojí zastoupení – Matyáše Fialu a Jana Bittnera. Dvojice se nakonec utkala také o vítězství, které patřilo Michaelu Borošovi. Důležitější ale bylo pohlídat si všechny soupeře, kteří mohli být z pohledu základního cíle nebezpeční. A to se podařilo dokonale.

 

457570829_18433049269069104_3246236060253332153_n   457666651_18433049254069104_4093426335058261737_n

 

Jakub Otruba vyhrál hlavní kategorii, na třetím místě ho doplnil Filip Řeha. Soutěž jezdců do 23 let vyhrál Matyáš Fiala, třetí místo obsadil Jan Bittner, který se zároveň stal Nováčkem roku, a i v soutěži týmů nenašel ATT Investments přemožitele. Dokonalý triumf na domácí půdě.

Jsem moc rád, že jsem obhájil celkové vítězství. Letos to pro mě bylo možná trochu snazší, protože jsem jel víc závodů a měl jsem tam dost umístění v popředí,“ uvedl Jakub Otruba. „Dnes jsem si hlídal lidi, kteří mě mohli ohrozit, a to na celkové vítězství stačilo.

Souběžně se jela ve Slovinsku velmi dobře obsazená GP Kranj. Mezi 17 týmy figurovaly mj. i devo týmy UAE Emirates a Bahrain – Victorious, jakož i druhodivizní Corratec. Jejich jezdci také obsadili šest míst v první desítce, vyhrál Roman Jermakov z CTF Victorious.

Byl to extrémně těžký, technický závod na převážně městském okruhu s krátkými stoupáními. Ani se nevytvořil denní únik, jen se stále nastupovalo. Po přibližně 30 km se smotal Šimon Vaníček, takže jsme přišli o člověka, kterému takový okruh měl také hodně vyhovovat. V závěru jsem zůstal v asi 20členné skupině s Matúšem Štočkem, který mi pak hodně pomohl. Ke konci odjel jeden člověka a za ním další dva, které jsme těsně nedojeli. Ve skupině jsem byl čtvrtý, takže celkově to dalo na sedmou příčku,“ řekl k průběhu závodu Dominik Neuman, který obsadil 7. místo a do letošní sbírky přispěl dalšími 5 UCI body.

 

Kolesarski klub Kranj