I v druhé etapě Tour of Norway se jezdci ATT Investments výrazně zviditelnili. Filip Řeha znovu bodoval z denního úniku ve vrchařské soutěži

Hlavních pozitiv z vystoupení jezdců ATT Investments ve druhé etapě Tour of Norway (2.Pro) bylo hned několik. Filip Řeha vyprovokoval denní únik, vyhrál vrchařskou prémii, bezprostředně za čelem hlavní skupiny se pohyboval desítky kilometrů téměř kompletní tým a Jakub Otruba v cílovém stoupání obsadil velmi slušné 15. místo.

Foto: Tour of Norway

 

Druhá etapa Tour of Norway: 205 km, 3,5 tisíce výškových metrů, cíl po 6 km do náročného kopce. Únik těch, co nemohou myslet na celkové pořadí, se konal. Ocitl se v něm znovu Filip Řeha a to tak, že ho inicioval. Jako jediný si zopakoval včerejšek (viz snímek).

A znovu se desítky, vlastně stovky, kilometrů točit v malé skupině. Cíle této akce byly dva. Zviditelnění týmu i sebe. A především získat body na vrchařské prémii. To se mu podařilo, čímž srovnal skóre s držitelem vrchařského dresu. Před něj se však nedostal.

"Únik, propagace týmu a body na vrchařské prémii byly cílem. Jasně, že dva dny po sobě únava narůstá, ale cíl jsme splnili a za to jsem rád," řekl Filip k dnešní etapě.

60 km před cílem bylo k vidění něco zcela neobvyklého a překvapujícího. Na špici nejprve jeden a pak dva dresy Lidl-Trek, kterak pracují pro svého lídra Thibaua Nyse. Ale za nimi srovnáni čtyři kluci z ATT Investments. Propagace to byla náramná, čehož si opakovaně všímal i moderátor přenosu.

O etapu a celkové pořadí si to favorité rozdali v náročném cílovém stoupání. Oboje získal Axel Laurance (Alpecin-Deceuninck), aktuální světový šampion v kategorii U23.

 

443716146_851752503645967_5611820417054244720_n

 

Jakub Otruba se opět zařadil do širší špičky norského etapáku, po včerejším 16. dokončil dnes na 15. místě. Na magickou desítku mu po dnešku na průběžném 16. místě chybí 18 vteřin, na méně magickou patnáctku 6.

"Doufal jsem v o něco lepší umístění, ale patnáctka v této konkurenci je slušná. Zítra si hodlám ve sprinterské etapě odpočinout a uvidíme, zda v té poslední, kdy se jede na okruhu s jedním sice kratším, ale prudkým kopcem, půjde ještě něco změnit. Nohy tu mám tak akorát na tuhle dobu, není to úplně životní forma, bývám obvykle lepší v druhé polovině sezóny a předpokládám, že tomu tak bude i letos," komentoval výsledek Jakub Otruba.

Pokud se podíváme, kdo přijel za Jakubem, tedy mj. dosavadní lídr Thibau Nys, Koen Bouwman (Visma / Lease a Bike), Ben Zwiehoff (BORA-hansgrohe), Lorenzo Rota (Intermarché-Wanty) atd., pak doplňme, že ona patnáctka je vlastně více než slušná.