Knog v Praze představil novou vizi i logo a podpořil projekt Zapni světlo

Ve čtvrtek 5. září jsme společně se značkou Knog pořádali neformální setkání, na kterém australský výrobce cyklo a outdoor doplňků prezentoval svou novou vizi a podpořil náš edukativní projekt Zapni světlo.

 

Značka Knog letos prošla kompletním rebrandingem, v rámci kterého pořádá světovou roadshow. Všem významným obchodním partnerům na ní osobně představuje svou novou vizi a zejména nové logo. Proč refresh pojali Australané tak megalomansky? V tom je ten vtip. Lidem, a distributoři mezi ně rozhodně patří, chce být ještě blíže než před tím.

KnogTour_Prague_241 (1)   KnogTour_Prague_192 (1)

 

Nekonvenční přístup značky k výrobkům i k jejich propagaci je nám blízký, zároveň patříme mezi její dlouholeté distributory. Podílet se na představení nové tváře Knog v ČR (která byla mimochodem první zastávkou australské UnKonventional Tour 24) pro nás proto bylo samozřejmostí. Akci jsme navíc spojili s prezentací vzdělávacího projektu Zapni světlo, který má za cíl podpořit vzájemný respekt a bezpečnost na silnicích. A k té dobré osvětlení, které je hlavní doménou Knog, rozhodně patří.

KnogTour_Prague_273 (1)

 

Zapni světlo

Neformální setkání na Vltavě jsme zahájili v podvečer prezentací projektu Zapni světlo, který se už řadu let snaží vzdělávat české cyklisty a podpořit tak vzájemný respekt a bezpečnost na silnicích. Tu nezajišťuje pouze helma. Stěžejní roli hraje viditelnost jezdce – dle dánských výzkumů se riziko nehody při svícení na kole 24/7 po celý rok snižuje až o 19 %.

KnogTour_Prague_95 (1)   KnogTour_Prague_106 (1)

 

Jan Schindler k projektu Zapni světlo uvedl „Nezáleží na tom, v jakém ročním období se nacházíme. I během jarních a letních slunných dnů může být viditelnost bikera snížena, například ve stínu. V průběhu právě přicházejícího podzimu pak rizikových situací nastává mnohem více. A není to jen o brzkém smrákání, špatná viditelnost je samozřejmě i při mrholení, mlhách, oslňujícím zapadajícím slunci atd. Vyjet bez blikaček je hazardování s vlastním zdravím. Ne vždy jsme v provozu totiž vidět tak, jak si myslíme.

KnogTour_Prague_89 (1)

 

Projekt podporuje řada českých sportovců, mezi nimi například manažer týmu Ghost Jan Hruška, ultramaratonská cyklistka Peggy Marvanová, biker a youtuber Damjan Siriški nebo královna snowboardcrossu Eva Adamczyková, která si spolu s Damjanem setkání nenechala ujít. Mezi významné partnery projektu patří také Knog, který na prezentaci Zapni světlo navázal.

 

Nové logo Knog

Australský výrobce si ke 22 letům existence připravil pro příznivce nejen rozšíření nejoblíbenějších modelových řad svých světel, ale také rebranding včetně nového loga. To reflektuje jeho rebelujícího ducha a je ztělesněním jeho nebojácné kreativity, které vystihuje heslo „Technically UnKonventional“.

KnogTour_Prague_1211 (1)   KnogTour_Prague_1422 (1)

 

Novou vizi a logo charakterizoval obchodní ředitel společnosti Knog Travis Rich: „Naším cílem je nová dynamická identita, která zachycuje energii a inovace, jež nás pohánějí k tomu, abychom inspirovali, šokovali, bavili a navazovali kontakt s naším publikem po celém světě.

KnogTour_Prague_1833 (1)

 

Nejen prezentace

Celé setkání se neslo v přátelském duchu. Mimo prezentace a diskuze měli návštěvníci akce možnost vyzkoušet si jízdu na kolech Ruff po Praze se světly Knog, nebo si užít parádní bikeshow Damjana Siriškiho, která vyvrcholila Damjanovým skokem na kole přes obchodního ředitele Knog osvíceného vlastními blikačkami.

KnogTour_Prague_244 (1)   KnogTour_Prague_2955 (1)

KnogTour_Prague_34x (1)