Matěj Charvát počtvrté v řadě první na České Enduro Sérii

Matěj Charvát počtvrté v řadě vítězem na podniku České Enduro Serie 2024. S předstihem si tak pojistil také celkové prvenství na letošním ročníku.

Photo credit: Eliška Látalová

 

Čtvrtý závod České Enduro Serie zavítal po letech zpět do Liberce. Kam jinam než na Ještěd. Pro závodníky bylo nachystáno pět drsných měřených rychlostních zkoušek. V elitní Kategorii tentokrát suverénně všechny vyhrál RZ Matěj Charvát na pláštích Continental s bezdušovou vložkou PEPIs. Ani počtvrté tak letošní Enduroserie neviděla jiného vítěze. Matěj dosud zvítězil na všech zastávkách (Kraličák, Klínovec, Kouty i Ještěd), a tím si s velkým předstihem zajistil prvenství v celkovém pořadí Enduroserie roku 2024!

 

C0082.MP4.01_19_44_28.Still002

 

Čtvrtou zastávku Enduroserie 2024 hodnotil Matěj Charvát následovně: "Ještěd je můj domácí závod, a i když do bikeparku tady moc často nestíhám jezdit, tak jsem se prostě těšil. Je to super lokalita hned nad městem, a to z něj činí dost unikátní věc. V sobotu jsem se nepříjemně rozvěsil, ale na neděli jsem si dal v noci klasickej restart a pokusil se jet s čistou hlavou a hlavně hlavou. Vyšlo mi to bez velkých chyb a já mám fakt radost, že letos dokazuju nejen sobě, ale i ostaním, že mi to prostě jede! Navíc jsem tímto závodem vyhrál celkově letošní Enduroserii, protože se počítají čtyři závody ze šesti. Já jsem zatím vyhrál všechny 4, takže je to doma. Mám fakt radost! Zbylé dva závody Enduroserie už pravděpodobně vynechám, protože teď mám v plánu zúčastnit se tří velkých světových závodů."

 

Podívejte se na Matějův vlog dokumentující čtvrtou zastávku České Enduro Série: