Matěj Charvát sedmý na Světovém poháru Enduro MTB

Minulý týden slavil v Leogangu životní úspěch český rider Matěj Charvát. Na Světovém poháru Enduro MTB si na pláštích Continental dojel pro sedmé místo.

Foto: Matěj Charvát

 

Na 74 km dlouhé trati s 2 470 metry sjezdu ztrácel Matěj Charvát v šestierzetovém závodě pouhých 40 sekund na vítěze, Američana Richarda Ruda.

Po závodě zářil Matěj štěstím "V Leogangu se mi loni podařilo zajet velmi slušně...až do minulého týdne můj nejlepší výsledek, a tak jsem se na letošní závod tady opravdu těšil. Už loni jsem si dal pro mnohé nereálný cíl – zkusit se dostat do TOP10 ve svěťáku. Věděl jsem, že na to mám, a že konečně přichází ten čas, kdy to můžu dokázat. V zimě jsem trénoval víc než kdy předtím a zkoušel dostat mnoho věcí co hrají velkou roli na tu nejlepší úroveň.

Už při tréninku v Leogangu jsem cítil, že se ostatní trápí a stěžují si na obtížnost tratí, padají a dělají chyby. Já se naopak cítil sakra dobře, a to mi dodávalo sebedůvěru do závodu...

Do něj jsem šel celkem bez očekávání, abych se zbytečně nestresoval... Když se mi ale v první RZ podařilo dojet na 6. místě...s tím, že jsem v podstatě jel na jistotu...okamžitě jsem věděl, že dneska je ten den! No a pak už jsem jen jel, jako stroj ... až do poslední RZ, kde to bylo sakra těžký, protože jsem si začal uvědomovat, že už je to skoro doma a jak jednoduchý je to pokazit! Nakonec se to povedlo a já mám sakra radost!"

 

 

Už Kraličák stál za to

Už na otvíráku České Enduro Série se Matěj Charvát předvedl v nebývalé formě. Na konci května vybojoval na Kraličáku první místo. Úspěchem na Světové sérii v silné konkurenci nejlepších riderů obhájil svou pozici mezi nimi.

Skvělých výsledků dosahuje nejen díky tvrdému tréninku a letitým zkušenostem. Svým dílem přispívá také vybavení. Matěj dlouhodobě závodí na gravity pláštích od německého Continentalu, které si od svého představení v roce 2022 vydobyly silné postavení mezi nejlepšími plášti své kategorie.