Matyáš Fiala českým šampionem v kategorii U23. Jan Bittner zakončil třetí

Při společném mistrovském závodě Čechů a Slováků kategorie U23 se do české finálové trojice probojovali dva v dresu ATT Investments. Jan Bittner v posledním okruhu vytvořil příznivé podmínky pro vítězství týmového kolegy Matyáše Fialy.

Foto: ATT Investments / Filip Bezděk

 

Mistrovství se jelo na kopcovité trati s centrem v České Třebové. V průběhu sedmi okruhů cyklisté natočili 160 km. Čechů se na start postavilo 66, Slováků 23.

V dresech ATT nastoupili pouze tři závodníci. K Matyáši Fialovi a Janu Bittnerovi, kteří jsou součástí soupisky od začátku sezóny, přibyl z Ústeckého Centra Cyklistiky Alberto Carlo Monti.

lapierre kolo cele   Snapinsta.app_451070448_18424321303069104_7695098698668990614_n_1080

Od startu se závodilo. Ve třetím okruhu odjela dvojice Jan Bittner (ATT Investments) a Daniel Mráz (Elkov-Kasper). V následujícím okruhu dokázala dvojice Matyáš Fiala (ATT Investments) a slovenský závodník Dominik Dunár (Dukla Bánská Bystrica) smazat necelou minutu na vedoucí dvojici a rozšířit čelo na čtyři lidi. A nikomu už se je nepodařilo dojet.

image4 (1)

 

Závodníci ATT se pokoušeli v závěru závodu Dana Mráze roznastupovat, ale do strategie aktivně vstupoval slovenský závodník, který měl výraznou zásluhu na tom, že atak Jana Bittnera neuspěl.

"Závod byl opravdu těžký. Profilem a vedrem. Biťák mi v závěru svým nástupem hodně pomohl, takže titul je zásluhou týmu a já jsem nesmírně rád, že jsem byl schopen to dotáhnout do vítězného konce. Hodně to pro mě znamená. V posledních pár letech jsem toho prožil hodně a nebyl jsem daleko ani k tomu, abych s cyklistikou skončil. Ale podařilo se mi to otočit. Přestup do ATT mě hrozně nakopnul a chytil jsem zase jiskru," řekl nejen k závodu Matyáš Fiala.

 

image1 (1)   image2 (2)

 

Skvělý závod po soustředění v Livignu zajel prvoročák Jan Bittner: "Závod byl těžký už od startu, snažil jsem se jezdit vepředu a chodit do úniků, což se nakonec povedlo, když jsem v prvním kopci třetího okruhu za to vzal na horizontu a odjel s Danielem Mrázem. V posledním kole jsem se domluvil s Matyášem, nastoupil jsem ze sjezdu z prvního kopce, dojeli mě 5 km před cílem za pomoci slovenského závodníka, ale Matyášovi to pomohlo ušetřit síly do spurtu. S výsledkem jsem moc spokojený a jsem rád, že vyhrál Matyáš."

Všichni tři jezdci ATT Investments obohatili letošní týmovou sbírku UCI bodů o dalších 71. Kompletní výsledky lze dohledat na procyclingstats.com, případně firstcycling.com.