Pět jednorázových závodů, 63 UCI bodů a páté místo mezi světovými kontinentálními týmy pro ATT Investments

Na pěti jednorázových závodech za poslední dva týdny posbíral tým ATT Investments 63 UCI bodů. Posunul se tak v žebříčku UCI na 5. místo ve světě a 2. v Evropě.

Foto: ATT Investments / Filip Bezděk

Čtyři závody se jely v rámci seriálu Visegrad 4. S výjimkou Polska šlo o profilově náročné okruhy, ale ani při polském závodě nedošlo na hromadnou koncovku.

Jezdci ATT Investments se na stupně vítězů sice neprosadili, ale posbírali několik umístění do desítky, což jim vyneslo celkem 63 UCI bodů a 5. místo mezi kontinentálním týmy světa a 2. v Evropě.

V Maďarsku vyjel na prudký cílový kopec jako 6. Matyáš Fiala. Odměnou mu bylo 10 UCI bodů. O den později se na Slovensku s mimořádně kopcovitou koncovkou vypořádal nejlépe z týmu Dominik Neuman a umístěním i body zcela napodobil Matyáš Fialu. O čtrnáct dnů později se nejprve závodilo na jižní Moravě, kde v náročném cílovém výjezdu na brněnský Špilberk obsadil Dominik Neuman 7. a Daniel Turek 10. místo, což dohromady obnášelo 8 UCI bodů. V Polsku pak vyhrál spurt druhé skupiny Bartosz Rudyk a za 7. místo pobral 5 bodů.

Matyáš Fiala

23. 7. jedna sestava ATT zahájila delší polskou šňůru Memorialem Andrzeja Trochanowskiego, na který navázalo tří etapové Okolo Mazovska. Sérii zakončí další jednorázovka Puchar MON. Druhá skupina začala o den později na nejprestižnějším domácím závodě – Czech Tour.
V prvním polském rovinatém závodě došlo na předpokládanou hromadnou koncovku, a z ní nakonec cyklisté ATT Investments vytěžili Šimonem Vaníčkem 4. a Bartoszem Rudykem 6. místo, dohromady tedy 30 UCI bodů.

Šimon Vaníček k závodu řekl "Kluci z týmu v závěru sjížděli uprchlíka a odvedli perfektní práci. Mou úlohou byl konečný leadout, jenže za mnou Bartosze zavřeli, a on se mnou ztratil kontakt. Škoda. Podle mě to bylo rozjetý na výhru. Zůstalo to tedy na mě, jenže poslední pětistovku jsem musel jet ze špice, takže to nakonec stačilo na 4. místo."