Prolog Oberösterreich Rundfahrt odstartoval. ATT Investments věří v reálné šance na úspěch.

Krátkým, a především velmi technickým, prologem odstartoval v Linzi 15. ročník etapového závodu Okolo Horního Rakouska. Ovládli ho nizozemští a belgičtí cyklokrosaři. Márton Dina obsadil 35. místo se ztrátou 7 vteřin, o vteřinu horší čas zajeli Šimon Vaníček a Michal Schuran.

Foto:  ATT Investments

 

S ohledem na další etapy, zejména pak závěrečnou, která končí dlouhým, náročným výjezdem, se jeví vteřinové ztráty favoritů celkového pořadí, mezi které cyklokrosaři nepatří, jako nepodstatné. Na druhou stranu ve vzájemném souboji vrchařů a jezdců může mít na celkové pořadí vliv každá vteřina. A z velkých favoritů nabral Jonas Rapp (Hrinkow Advarics) ztrátu 8 a Ricardo Zoidl (Felt-Felbermayr) 9 vteřin.

Závod je zařazen do nejnižší kategorie UCI a má čtyři části. Po prologu následují dvě zvlněné etapy a celý závod ukončuje nejnáročnější etapa, která vrcholí ve stoupání do lyžařského střediska Hinterstoder Höss. Stoupání je dlouhé téměř 10 km, má průměrný sklon 8,2 % a v nejtěžších pasážích překračuje 10 %. Dojíždí se sem poslední tři roky a konečné pořadí zatím vždy kopírovalo pořadí v cíli této etapy. Dá se předpokládat, že stejně tomu bude i letos.

Startovní listina čítá 23 týmů. TDT-Unibet je z úrovně ProTeams, 15 je kontinentálních a 7 klubových z Rakouska, Německa, Nizozemska, Slovinska a Belgie. Z kontinentálních týmů tu jsou devo týmy Alpecin-Deceuninck a Uno-X Mobility, rakouské Felt-Felbermayr, Hrinkow Advarics, Vorarlberg, Tirol KTM a WSA KTM Graz, německé Maloja Pushbikers, Rad-Net Osswald a Santic-Wibatech, dále australský BridgeLane, norský Coop-Repsol, nizozemský Parkhotel Valkenburg a český Tufo-Pardus Prostějov.

 

448356841_18418552402069104_798857547849658412_n

 

ATT Investments startuje v sestavě Márton Dina, Jiří Petruš, Šimon Vaníček, Dominik Neuman, Michal Schuran a Karel Camrda.

V klasikářských etapách a hromadných koncovkách bude tým spoléhat na sehrané duo Vaníček – Neuman, které naposledy dokázalo ve Francii na Ronde de l´Oise získat dvě 3. místa v etapách a v celkovém pořadí 4. místo Šimona Vaníčka. V kopcovitém terénu by měli vyniknout Michal Schuran, Karel Camrda a především Márton Dina.

Márton v dosavadním průběhu sezóny posbíral nejvyšší počet UCI bodů z celého týmu, když skončil 4. a 6. na dvou jarních řeckých etapových závodech, aby poté, co ho zbrzdilo virové onemocnění, dokončil Okolo Maďarska (2.Pro) na 13., Okolo Řecka (2.1) na 4. a Okolo Malopolska (2.2) na 2. místě.