Silný návrat Anne Terpstry. Ghost Factory Racing týmem dne

Lyžařský areál Les Gets ve francouzském regionu Haute-Savoire hostil světový pohár už několikrát. Závodnicím z Ghost Factory Racing týmu proto není neznámý. Charakteristický je dlouhými stoupáky a bikeparkovými úseky. Ty byly letos okořeněny bahnem a deštěm.

Foto: GFRT

 

Vzhledem k tomu, že se v Les Gets konal také světový pohár v Downhillu, program počítal s pátečními závody XCC a v neděli s XCO. První na řadu z GFRT přišla Finja Lipp, která si dojela pro 19. místo. Ostatní závodnice GFRT nastoupili hned po ní v kategorii Elite.

gVSTIXLH   q4daEiAE

Anne Terpstra si užila svůj comeback poté, co kvůli zranění, které utrpěla v Paříži bezprostředně po Novém Městě, musela vynechat dvě kola Světového poháru. „Zpočátku jsem přesně nevěděla, kam se zařadit. V terénu jsem v poslední době příliš nejezdila a také jsem si nebyla jistá, jak moc jsem pozadu fyzicky. O to bylo šílenější, že první short track po zranění byl pro mě tím nejlepším v sezoně!

kebXolyA   1n1DTiIz

Poté, co startovala ze zadních pozic, se Anne konstantně propracovala dopředu a excelentním posledním kolem si zajistila startovní pozici v první řadě na další den. Nedaleko za ní, konkrétně čtrnáctá, dorazila do cíle Nicole Koller, čímž si zajistila příští startovní pozici ve druhé řadě. Caroline Bohé opět vystřihla nejhorší možný start. Situaci ale dokázala proměnit ve svůj prospěch a vytrvalou prací si vybojovala nedělní start ze třetí řady. Přestože výsledek, který předvedla Isla Short, nevypadal na papíře příliš dobře, přinesl řadu slibných momentů, které napovídají, že tvrdá práce za posledních několik měsíců přináší výsledky. Kvůli postupujícímu nachlazení se bohužel nemohla zúčastnit nedělního závodu.

PqCaam9u

Za těžkých podmínek brala Finja Lipp v nedělním XCO 17. místo. Těžký déšť z předchozího dne totiž naprosto změnil podmínky na trati a závod proměnil ve velmi drsnou jízdu. Mladá závodnice se ale se situací vypořádala na výbornou, jen s nohama nebyla příliš spokojená. „Dnes jsem se necítila tak dobře, jak jsem doufala. V každém případě jsem ale hrdá na svou mentální sílu, protože jsem rozhodně nic nevzdala.

Nicole Koller opět nevzdávala boj o TOP10. Porážku musela přiznat až v posledním kole. „Už v pátek jsem si všimla, že nejsem tak úplně fresh. A dnes jsem se cítila stejně, přesto jsem s výsledkem docela spokojená. Vlastně jsem si ztížené podmínky užila a trať jsem zvládla taky dobře. Gratuluju ostatním závodnicím GFRT – byl to další supersilný týmový výkon.“

JzgAYpJu

Caroline Bohé se po celý závod pohybovala okolo 12. místa. V posledním kole však dokázala dohnat své týmové spolujezdkyně a díky extrémně silnému poslednímu kolu se vyšvihnout na 9. místo. „Konečně jsem zvládla docela slušný start a pohybovala jsem se v TOP20 od začátku trasy. To samozřejmě pomohlo a já se mohla konstantně propracovávat vpřed. Vlastně jsem si na konci myslela, že jsem pozadu, ale pak mi došlo, že to bylo druhé nejrychlejší kolo celého závodu. Nakonec to nebylo tak zlé.“ Křenila se Dánská závodnice v cíli.

7q5J2tHC

Překvapením týdne byl rozhodně výkon Anne Terpstrty, který předvedla po svalovém zranění, které utrpěla jen před pár týdny. Po šestém místě v XCC končila pátá v XCO a přesvědčila se, že i přes nucené přerušení je stále ve skvělé formě. „Samozřejmě jsem přesně nevěděla, jaká je moje pozice, ale určitě mi to dodalo sebevědomí. Rozhodně jsem dnes byla ve sjezdu stále ještě opatrná, ale cítila jsem, že se mi forma vrací. Mimo kolo jsem nakonec nebyla celé věky – po dvou týdnech jsem se mohla vrátit k pravidelnému tréninku. Jediné, čemu jsem se musela vyhýbat, byl terén a nepředvídatelné pohyby. Byl to jistě skvělý víkend a ohledně Paříže jsem už trochu optimističtější.

L735IanD

Příštím závodem bude pro dánskou a nizozemskou závodnici pařížská olympiáda, než celý GFRT opět zamíří na Světový šampionát. Tentokrát do Andory. Světový pohár tradičně zakončí závody koncem října v Severní Americe.