Tomáš Slavík celkovým vítězem série Czech Urban DH Series 2024

Tomáš Slavík potvrdil svou dominanci na jedné z nejlepších českých urban tratí a stal se celkovým vítězem série Czech Urban Series 2024.

PhotoCredit: Jurgen Westermeyer

 

unnamed (13)

 

Uplynulý víkend se jel poslední závod české Urban DH série v Táboře na jedné z nejlepších českých tratí. Ta byla letos navíc změněna, aby prověřila všechny závodníky jak fyzicky, tak i technicky. Nejlépe se s tratí popral Tomáš Slavík, který zvítězil téměř o 2 vteřiny a zajistil si tím i celkové prvenství v celé sérii.

 

unnamed (15)   unnamed (14)

 

"Tábor je jedna z nejdelších tratí a je fyzicky fakt brutálně náročná. Někdy tady dosahuju i větších tepovek než na Cerro Abajo tratích díky šlapacím sekcím, které tu jsou nemilosrdné. Do závodu jsem nastupoval po pádu v Jordánsku, kdy jsem si nepříjemně zranil prsty na pravé ruce, ale jet se s tím docela dalo. Na závod bylo velký vedro, což taky přidávalo na náročnosti a byl to pro mě skvělej trénink před finálovým kolem Red Bull Genova Cerro Abajo, který se pojede 20.10. V závodě jsem zajel slušnou finálovou jízdu a byla z toho jednička jak v Táboře, tak i v celkové sérii. Díky moc klukům z Tábora za skvělej event, musím říct, že už to mají perfektně zmáknutý a závodit v takové organizaci je fakt radost..."

 

 

Finální příprava na Red Bull Cerro Abajo v Janově je v plném proudu a tento závod potvrdil, že vše funguje, jak má. Historicky první zastávka Cerro Abajo v Evropě je velký pilíř pro všechny milovníky městských sjezdů a veškerá pozornost směřuje k němu. Buďte u toho s námi a sledujte přípravy Tomáše na jeho sítích.

 

unnamed (16)   unnamed (17)