V poslední etapě CRO Race strávil Matthias Schwarzbacher sto třicet kilometrů v úniku

Poslední etapa Okolo Chorvatska byla zároveň posledním silničním závodem ATT Investments letošní sezony. Matthias Schwarzbacher ji zakončil symbolicky, když strávil 130 km v úniku. Skvělé výkony v průběhu celé sezony pardubickému týmu opětovně zajistily místo mezi nejlepšími světovými kontinentálními týmy.

FotoCredit: FB ATT Investments

 

Etapový závod Okolo Chorvatska byl zařazen do kategorie 2.1, a tomu odpovídala také konkurence. Mezi šesti World a osmi Pro týmy mohli jezdci ATT Investments myslet především na dílčí úspěchy a zviditelnění týmu hlavně prostřednictvím účastí v únicích.

 

 

A to se s proměnlivými úspěchy dařilo. Hned v úvodní etapě se do denního úniku dostal Filip Řeha. Jeho cílem byly body na vrchařských prémiích a případný zisk vrchařského dresu. Jenže hned po první prémii, kterou se mu podařilo projet na 2 místě, přišel karambol. V jednom z klesání před ním spadl soupeř a hromadný pád Filipa vyřadil ze závodu.

V dalších etapách se Márton Dina a opakovaně Daniel Turek dostávali do úniků. Ty však silným týmům nevyhovovaly, takže jim nedávaly mnoho prostoru. Ten nejvydařenější únik, alespoň z pohledu ATT Investments, realizoval až v poslední etapě Matthias Schwarzbacher, který v něm strávil 130 kilometrů a pobral body jak na rychlostní, tak vrchařské prémii.

 

 

I koncovkám etap, které končily spurtem početného pelotonu, vládly týmy vyšších divizí. Po dvou vítězstvích získaly UAE Emirates a Uno-X Mobility, po jednom dsm-firmenich PostNL a Israel Premier – Tech.

Jezdci ATT Investments určení do tohoto typu závěrů etap, tedy Dominik Neuman a Šimon Vaníček, se dokázali prosadit v jednotlivých etapách do druhé desítky. Konkrétně Dominik na 12. a Šimon na 16. místo.

 

 

 

O vysoké úrovni konkurence svědčí také skutečnost, že celkovým vítězem se stal Brandon McNulty (UAE Emirates). Jednalo so o jeho letošní deváté vítězství celkově a druhé v etapovém závodě. Mezi jeho letošními úspěchy ční nejvýše vyhraná etapa na španělské Vueltě.

V těchto dnech dokončuje ATT Investments tým konkretizaci soupisky na příští rok. Můžeme se těšit na hodně zajímavá jména, která by měla být zárukou, že tým bude i v příští sezoně minimálně stejně úspěšný jako letos.

K 1. říjnu 2024 figuruje mezi kontinentálními týmy na 8. místě ve světě a 5. v Evropě. Má na kontě 10 vítězství, 8 druhých a 15 třetích míst. Tým tím zopakoval loňské výsledky, co se týče počtu prvních a druhých míst. Zlepšení pak zaznamenal u míst třetích, které se mu povedlo zvednout o 6 příček.