V uplynulém týdnu závodili cyklisté ATT Investments na třech frontách. Vítězství se dočkali na Velké ceně Hradce Králové, která se stala kořistí Matúše Štočka

Etapové závody Okolo jižních Čech, Giro della Regione Friuli Venezia Giulia a Velká cena Hradce Králové. To vše absolvovali cyklisté ATT Investments v uplynulém týdnu. Na jihu Čech i v Itálii dosáhli několika zajímavých výsledků, vítězství vybojoval až Matúš Štoček na Velké ceně Hradce Králové.

Photo Credit: (ATT @attinvestments¬_team); David Kostelka; Pavel Kopecký

 

Giro della Regione Friuli Venezia Giulia je prestižní závod, který v nedávné minulosti dokázal vyhrát i mladý Tadej Pogačar. Tvoří jej čtyři etapy a na jeho startu se sešla mimořádně kvalitní konkurence 29 týmů.

PK 2

Jezdci ATT Investments se předvedli především ve druhé, královské etapě, která je nejtěžší. Končí dvěma náročnými stoupáky o celkové délce 20 km. Márton Dina obsadil 7. a Richard Riška 13. místo jako 6. nejlepší z 59 cyklistů z kategorie U23.

V dalších etapách o své umístění ale přišli, takže nejlépe se v konečné klasifikaci umístil Richard Riška na 21. místě coby 12. mladý jezdec.

Závod vyhrál Jørgen Nordhagen, který bude od příštího roku závodit za prvodivizní tým Visma | Lease a Bike Development, před Giuliem Pellizzarim, který na další sezonu podepsal do jiného World týmu: Red Bull - BORA – hansgrohe.

DK 2   PK

Také na Okolo jižních Čech se sešla velmi kvalitní konkurence týmů z Belgie, Nizozemska, Norska, Dánska, Německa, Rakouska, Kanady či Polska. Závod měl rovněž čtyři etapy. Ta rozhodující končila po více jak 3 000 nastoupených metrech na Horské Kvildě.

Z výsledků a výkonů ATT Investments stojí za zmínku 5. místo Matthiase Schwarzbachera ve druhé etapě a jeho pobyt v denním úniku a zisk bodů na všech vrchařských prémiích v poslední etapě, ve které obsadil Matyáš Fiala 9. příčku.

David Kostelka   Pavel Kopecký

Závod vyhrál Marcin Budziński z polského Mazowsze Serce Polski. Na své konto díky tomu přičetl ke dvěma vítězstvím v jednorázových závodech taky druhé vítězství na závodě etapovém.

V neděli se pak jezdci ATT Investments zúčastnili Velké ceny Hradce Králové. Jde o městské kritérium na 35 kol na 1,2 km dlouhém okruhu, tedy zhruba o hodinu jízdy. Matúši Štočkovi se podařilo v průběhu závodu odjet a zvítězit s 20vteřinovým náskokem před Tomášem Kalojírosem (Pierre Baguette).

ATT 2 (3)