Více jak polovina jezdců ATT Investments oblékla na Mistrovství Evropy a Mistrovství světa reprezentační dres

Letošní nominace do reprezentace vypovídají o vysoké kvalitě týmu ATT Investments. Na Mistrovství Evropy a Mistrovství světa v silniční cyklistice obléklo devět závodníků ATT Investments reprezentační dres. Více jezdců v kategoriích U23 a muži Elite nedodal žádný jiný tým.

Photo Credit: ATT Investments; Filip Bezděk; Soňa Niková

 

ATT Investments vstoupil do sezony s 16 jezdci čtyř národností. V jejím průběhu nahradil Tomáše Jakoubka, který musel vrcholovou cyklistiku ze zdravotních důvodů opustit, 20letý Alberto Monti.

Aktuálně se tým z hlediska získaných UCI bodů nachází na 5. místě mezi evropskými kontinentálními týmy. První čtyři místa obsadily development týmy Lidl – Trek a Alpecin – Deceuninck, francouzský St Michel - Mavic - Auber93, jehož historie se píše už od roku 1994, a rakouský Felt – Felbermayr, který momentálně řeší existenční potíže.

Matthias Schwarzbacher a Richard Riška _ Foto Soňa Niková

Na nejdůležitějších závodech z pohledu reprezentace, tedy na ME, MS a letos také na OH, bylo za Českou republiku v kategoriích U23 a muži Elite v časovce a hromadném závodě nominováno celkem 18 závodníků. Pět z nich se rekrutovalo z ATT Investments. V kategorii U23 Matyáš Fiala a Jan Bittner, v kategorii Elite pak Dominik Neuman, Šimon Vaníček a Jakub Otruba. Žádný jiný tým nedodal do naší reprezentace vyšší počet jezdců.

V případě ATT Investments je nutné připočítat také jezdce ze zahraničí. Matthias Schwarzbacher reprezentoval Slovensko v kategorii U23 ve všech čtyřech závodech. Jeho krajan Richard Riška absolvoval ve stejné kategorii silniční závod na MS. A Matúše Štočeka nominoval Slovenský svaz cyklistiky k silničnímu závodu na ME. A konečně Márton Dina si vysloužil maďarský reprezentační dres při hromadném závodě na MS.

Nejlepšího výsledku docílil Matthias Schwarzbacher v časovce na ME, kde obsadil 20. místo.

Márton Dina (vlevo) _ FB ATT

V tomto týdnu závodí vybraná sedmička ATT Investments na jedničkovém etapovém závodu Okolo Chorvatska (2.1) v konkurenci 6 World a 8 Pro týmů. Tím také uzavře další úspěšnou sezonu. V týmu opět dojde, jak je u cyklistických týmů obvyklé, ke změnám v sestavě závodníků a už dnes lze říci, že tým by měl být minimálně tak silný jako letos.